Bemutatkozunk

Az Ipari Szakközépiskola – az országban elsők között, kísérleti jelleggel – 1960-ban kezdte meg működését a József Attila Gimnázium keretén belül.
Az induláshoz szükséges feltételeket az Ózdi Kohászati Üzemek és az Ózdvidéki Szénbányászati Tröszt biztosította.
Az önálló Ipari Szakközépiskola átadása és megalakulása 1967. szeptember 1-vel történt meg. Az új iskola 8 szakközépiskolai osztállyal, villanyszerelő és szabályozástechnikai műszerész szakmákkal indult.
Az 1969/70-es tanévtől kezdődően – három éven keresztül – mint Ipari Szakközépiskola és Gimnázium működött, a megszűnt II. sz. Gimnázium osztályainak átvétele miatt. Ettől a tanévtől kezdődően az iskola a szakmunkásképzésről áttért az új tantervű – középfokú képzési célú – oktatásra finommechanikai és műszeripari, valamint villamos gép és készülékgyártó szakokon.
Az új tanműhely ünnepélyes átadására 1973. november 3-án került sor. Ez alkalommal történt meg a Bródy Imre név felvétele, valamint az iskolazászló és könyvtár avatása.
Ekkor az iskola már 12 osztállyal, 373 tanulóval és 29 fõs nevelűtestülettel működött.
Az 1978/79-es tanévtől kezdődően ismét új tantervű képzésre tért át az iskola, szakmunkás képzési célú szakközépiskolai osztályok indításával.
Új szakmák jelentek meg: irányítástechnikai mûszerész, villamos gépszerelõ, gépszerelõ-lakatos.
A nyolcvanas évek közepétõl ismét – az igények változását követve – új szakmák jelentek meg (forgácsoló, erõsáramú berendezésszerelõ).
Az iskolában a dolgozók oktatása az 1970/71-es tanévben indult Dolgozók 2 éves Szakközépiskolája esti tagozat indításával.
Néhány év múlva elindult a Szakmunkások Szakközépiskolája és a Ruhaipari Szakközépiskola is.
A többféle iskolatípus 1981-től egységes levelező tagozattá alakult.
2000. szeptemberétől a kerettantervi előírásoknak megfelelően levelező tagozaton a felnőttek oktatása 4 éves szakközépiskolai képzéssé alakult.
Az iskola képzési profiljában jelentős változások történtek a 90-es évek elején. Ekkor a hagyományos szakmunkásképzési célú oktatás mellett megjelent a villamos szakcsoportos, 2+3-as rendszerű technikusképzés. Először a villamosgép- és berendezési, majd az ipari elektronikai és az információ- és számítástechnikai technikus képzés indult be.
Szintén a kilencvenes években – három egymást követő évfolyammal – műszaki gimnáziumi képzés is folyt az iskolában.
1998. szeptemberétől az ifjúsági szakképzés korszerűsítésére kiírt világbanki pályázat elnyerésével a 9-12. évfolyamon informatika és elektrotechnika-elektronika szakmacsoportokban indulhatott meg az oktatás.
Az érettségit követően jelenleg az alábbi technikus szakképzéseket kínálja az iskola:
műszaki számítástechnikai technikus
ipari elektronikai technikus

Az iskola bekapcsolódik az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésbe is (pl. számítógép-kezelő, számítástechnikai szoftverüzemeltető).
2002. szeptemberétől akkreditált nemzetközi ECDL vizsgaközpont.

  • 2005. június 31. – Intézményösszevonással átalakult – Bolyai Farkas Szakképző Iskola néven
  •  
  • 2015. július 1-től – Ózdi SZC Bródy Imre Szakképző Iskolája
  • 2016. július 1-től – Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma

cropped-iskola_foto

Theme by Anders Norén