kirándulás, rendezvény, Ünnepség

Kovács Mihály Emléktúra 2017 – Bródy 50

misi-bacsi

2017. szeptember 22 29-re tervezzük a “Bródy 50” rendezvénysorozat első jelentős eseményét. Kovács Mihály tanár úr emlékére túrát szervezünk. A túrán részt vesz az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma minden tanulója és tanára.

Nagyon sok szeretettel várjuk a volt bródysokat, régi tanítványokat, érdeklődőket is!

Kovács Misi bácsi 1968 és 1984 között tanított a Bródyban. Ebben az időszakban tanári, oktatói munkája mellett, nagyon nagy energiát fektetett iskolánk természetjáró kultúrájának megalapozásába és fejlesztésébe. Környezetünk, de talán a Bükk-hegység minden hegye és völgye, máig őrzi lábnyomait. Nem volt olyan túraútvonal, melyet ne ismert volna, melyen nem járt tanítványait vezetve. Akkoriban iskolánk fő útvonala a Partizán túra volt, mely a Bródytól a Hangonyi-tóig vezetett. Majd onnan, a közúton sétáltunk vissza Ózdra. Ezt évente többször is megtettük.

A mai közlekedési viszonyok, a visszautat nem támogatják. A megnövekedett forgalom miatt nem biztonságos a diákokat az útra engedni. Ezen okból egy másik útvonalon tartjuk meg ezt az emléktúrát.

Indulás 22 29-én, pénteken 9:00 órakor, a Bródy udvaráról.
(Esőnap – majd meglátjuk. Megláttuk! 🙂 )

Útvonal:
Bródy – Március 15. út, “száz lépcső” – Akasztó-hegy (Telekom torony) – Parlag-tető – Kis Uraj – Körtvészer – szentsimoni major – szentsimoni templom – 100 m közút – Domb alja – Vizslás – bolyki temető – Bolyki-tó
A túra hossza: kb. 12 km. (Kis kerekítéssel, illetve szögletesítéssel. 😀 )
Ajánlott ruházat: Vízálló cipő, túracipő vagy bakancs, vízlepergető felsőruházat, széldzseki, esőkabát. A reggeli, kora délelőtti órákban még harmatos a fű, kicsit sáros lehet a földút.

utvonal1

utvonal2