rendezvény

A szakképzés európai hete

„A szakképzés európai hete” alkalmából az Ózdi Szakképzési Centrum és két helyi tagintézménye, a Bródy Imre Szakgimnázium és a Gábor Áron Szakképző Tagiskola az Európai Bizottság által meghirdetett programsorozat keretében a „Lehetőségek a munka világában” címmel szakmai fórumot szervezett. A rendezvény célja volt, hogy lehetőséget biztosítson a szakképzésben érdekelt felek számára, hogy kapcsolatba kerüljenek egymással, információt cseréljenek. Ezáltal közelebb kerülhet a fiatalokhoz a munka világa, annak helyi, térségi lehetőségei vonzóbbá válhatnak számukra.

Deklava Mariann, a Bródy Imre Szakgimnázium igazgatója, felkérte Ríz Gábor Országgyűlési képviselő urat, hogy nyissa meg a rendezvényt. Megnyitója után Tóth Béla, az ÓSZC főigazgatója beszélt a szakképzési rendszert érintő változásokról. Zsid László az ÓSZC szakmai főigazgató helyettese a gyakornoki rendszert mutatta be.

dsc_5563 dsc_5574 dsc_5578 dsc_5581

Ezután vállalatok, vállalkozások mutatkoztak be.

Mozsik Gábor lead HR generalista, a General Electric felépítését, ózdi gyárának termékeit mutatta be.

Lőw Gábor Az ÓAM Kft. munkáját, termékszerkezetét mutatta be, és nagyszabású terveikről beszélt.

Fürjes Pál a Spal Kft. ügyvezetője tartotta meg cégismertetőjét.

Turi Mihály a Forum-Regnum Kft. ügyvezetője a munka világának kereskedelmi és vendéglátó szegmensét mutatta be tevékenységükön keresztül.

dsc_5568 dsc_5584 dsc_5591 dsc_5599 dsc_5602

Rendezvényünknek a hajdani törzsgyár területén újjávarázsolt múzeumkomplexum egyik épületében, a Digitális Erőműben tudtunk otthont adni.

dsc_5553 dsc_5559 dsc_5557  dsc_5560 dsc_5575