fontos esemény, Kreatív, Ünnepség, verseny

A magyar kultúra napja 2016

DSC_4425

“A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.
Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.”

Ebben az évben, e jeles alkalomra, változatos programmal készültünk. Elsőként az ózdi Szabad Szombat Táncegyüttes két tagja, Szűcs Gergő és Balázs Zoltán adtak ízelítőt műsorukból. Ha már együtt voltunk a Díszteremben, sikeres főpróbát tartottunk a másnapi Együtt Szaval a Nemzet programhoz.
22-én a programot színesítette Mester Kitti, aki a Városi Szavalóverseny 2. helyezettje, József Attila Kései sirató című versét mondta el.
Első alkalommal csatlakoztunk az Együtt Szaval a Nemzet kezdeményezéshez. Úgy láttuk diákjaink, az első idegenkedés ellenére, jól érezték magukat és megfelelő komolysággal álltak neki a feladatnak. Egy kis csalódást okozott a technika, de tudjuk ezekkel az eszközökkel ennyit lehet elérni.  Mindkét közös szavalatunk felkerült Youtube csatornánkra, valamint néhány fotó is készült ezen a napon. A filmeket és képeket alább lehet megtekinteni.

no images were found