fontos esemény

Nyílt napok a Bródyban

Megtartottuk a szokásos nyílt napokat, amelyeken bemutatjuk az érdeklődő, pályaválasztás előtt álló nyolcadikosoknak iskolánkat.

Mindkét nap reggelén Tóth Béla igazgató úr fogadta a látogatókat. Mindenre kiterjedő prezentáció segítségével, bemutatta iskolánk múltját és jelenét, valamint beszélt a tervekről is. Mint ismeretes, iskoláink a tanév elején visszakapták, a városban és környékén évtizedek óta megszokott, neveiket. Ennek szellemében szeretnénk a továbbiakban is formálni közösségünket és az oktatást.

DSC_2726

A bemutatkozás után, vendégeink megismerkedtek a mindennapi életünkkel. Természetesen ezt egy kicsit színesítettük a bemutató órák során.

Talián Zoltán tanár úr a mohácsi csata eseményeit mutatta be, egy számítógépes játék, szimuláció segítségével készített animációs filmmel. Ezzel azt is bemutattuk, hogyan szolgálja az informatika az egyéb tárgyak tanítását. A film megtekintése után, “dolgozat” következett. 🙂 A totó legjobb kitöltői és a többi részvevő is jutalomban részesült.

DSC_2737

Kustor Veronika tanárnő az angol nyelv iránt érdeklődőket vonta be egy kis játékba. A mindennapokban használt szavak, kifejezések keresésével, megtalálásával telt az óra.

DSC_2740

Szakál Antalné és Deklava Mariann tanárnők zenés német nyelvi órát tartottak, ahol az elhangzott német dalocskából kellett kihallani a csemegék és édességek neveit.

DSC_2746

Molnár Dávid tanár úr egy érdekes irodalmi totóval lepte meg látogatóit, melyben a magyar- és világirodalom nagy műveit, szerzőit kellett felismerni. Számtalan a fiatalokat érdeklő népszerű kortárs alkotás is szerepelt könnyítésként. A feladat helyes megfejtői, a jó válaszok betűjeleit összeolvasva, iránymutatást kaptak a pályaválasztásukkal kapcsolatban: “Bródy Imre Szakképző Iskola, a legjobb választás!” Ezután, a rejtélyes versekkel ismertetett meg mindenkit. Kérdésünk: Ki a vers szerzője? (A helyes megfejtők még kaphatnának a jutalomból, ha mind el nem fogyott volna.) 😀

DSC_2792

Szűcs Orsolya tanárnő a “rettenetes” matematikával mókázott. Ezen az órán matematikai fogalmakat kellett körülírni, úgy, hogy a nevüket nem volt szabad kimondani. A memóriajáték során nem képek párját, hanem matematikai kifejezések párját, megoldását kellett megtalálni.

DSC_2799      DSC_2804

Műhelyeinkben “gyakorlati oktatásban” vettek részt a nyolcadikosok. Megismerkedtek, Kovács Zsolt tanár úr segítségével, a számítógépes szimulációval és emulációval.

DSC_2770

Bolyki Péter tanár úr a forrasztás rejtelmeibe vezette be a gyerekeket. Segítő diákjaink felügyelete alatt, alkatrészeket ültettek be egy áramköri panelbe, amelyet emlékül haza is vihettek.

DSC_2752      DSC_2774

Magyar Imre és Pázmándi József tanár urak csavarhúzót adtak a kezekbe, és számítógépek szét és összeszerelését segítették.

DSC_2775

Tóth Béla igazgató úr a PLC labor szuszogó, pöfögő berendezéseivel varázsolta el a hozzá betérőket. Bemutatta, hogyan lehet az iparban munkára fogni a számítógépeket, programozható vezérlőket. Sűrített levegővel vagy folyadékkal működő robotjai, kicsinyített másai a gyárakban működő hasonló gyártósoroknak.

DSC_2756      DSC_2763

Leave a Reply